Pesach melodieën van Hans en Asher Bloemendal bij het NIK online

Pesach nadert. In andere jaren komen we bij elkaar om de Seder te vieren. Dit jaar zal het anders zijn; ieder huishouden voor zichzelf. In meer huizen dan ooit zal de Sederavond worden gevierd. Dat kan. Maar hoe gaan de melodieën ook alweer? De melodieën die ons ieder jaar weer zo vertrouwd klinken en we zo graag medezingen. Maar nu gaan we het zelf doen, in kleine kring, dezelfde teksten, dezelfde Seder èn dezelfde melodieën. Via deze link https://www.nik.nl/chazzanoet/Thuis/thuis.htm#Sederavond kom je rechtstreeks bij de Seder-liederen zoals chazzan Hans Bloemendal en zijn zoon ze ooit voor het Joods Nationaal Fonds hebben opgenomen. Zo kan iedereen zich thuis voorbereiden op de avond van de seder en de traditionele sedermelodieën proberen zich (weer) eigen te maken. Online gezet dankzij webmaster Jaap Sondervan.

Reacties zijn gesloten.