Sjoel is dicht, thuis dawwenen – wat zeg je wel, wat sla je over

Het Nederlands-Israëlitisch Kerkgenootschap heeft een 1-vels infoblad gemaakt waarop staat wat wel en wat niet in de thuissituatie wordt gezegd van de gebeden door de week en op sjabbat.

Niet alle tefillot (gebeden) die we zeggen kunnen worden uitgesproken wanneer men alleen is. Voor velen die gewend zijn in sjoel te dawwenen kan er daarom onduidelijkheid ontstaan. Wat sla je over, wat zeg je wel? Daarom zijn de do’s en don’ts wat betreft onze dagelijkse en sjabbat-gebeden door het NIK, met rabbinale autorisatie, op een rijtje gezet.

NIK-secretaris Ruben Vis “De sjoels zijn gesloten vanwege de Corona-pandemie. Daarom kunnen we de tefillot niet met een minjan zeggen. Om in deze situatie duidelijkheid te verschaffen heeft het NIK de delta’s op een rijtje gezet op 1 blad. Iedereen kan het overzicht gemakkelijk hanteren als hij of zij thuis de gebeden zegt. Zie het als een hulpmiddeltje wat we aanbieden voor wie thuis wil dawwenen en afvraagt wat te doen of zich niet realiseert dat het dan soms net iets anders gaat dan in sjoel met een minjan.”

Download Corona – Tefilla thuis in plaats van in sjoel

Reacties zijn gesloten.