Nederland wint het songfestival

Bne Akiwa Nederland heeft het jaarlijkse BA Jewrovision Songfestival gewonnen. Het songfestival moest dit jaar online worden gehouden, dus dit keer geen zaal vol uitzinnige chanichiem uit tal van Europese landen. Daarentegen waren er dit jaar deelnemende snifim uit landen die anders door de afstand nooit mee zouden hebben kunnen doen. En dus won de Nederlandse inzending van clips uit onder meer Turkije, Detroit, Zuid Afrika en Melbourne. Uit Europa deden Rome, Milaan, Zürich, Manchester en Straatsburg mee. Ieder liedje moest een uitwerking zijn van het thema ‘hoop’. Het Bne Akiwa songfestival werd geopend met een videoboodschap van de Israelische president Rubi Rivlin.

Dat Nederland de eerste prijs zou pakken kwam voor de Jewrovision-kenners niet als een verrassing. Het startte de competitie als torenhoge favoriet, na vijf eerdere overwinningen. Het liedje Tefila sjel ima (gebed van een moeder) is geschreven door Arava Dadon, Einat Salomon, Tymna Grufi, Emma Schipper en Ella Lobatto. In de winnende groep vertolkers deden drie oud-deelnemers mee aan het tv-programma The Voice Kids: Emma Schipper, Laila Schipper en Yentl Boeken, en verder Einat Salomon, Galit Shabi, Nina Jowell, Tymna Grufi en Ella Lobatto.

Terugluisteren en kijken? HIER staat het winnende liedje uit Nederland.
HIER is het hele World Bne Akiwa Jewrovision Songfestival 2020 te zien.

Reacties zijn gesloten.