Nieuwe sidoer voor bar- en bat mitswa kinderen in Coronatijd

De kinderen die in de Coronatijd hun bar- of bat mitswa zouden vieren in sjoel, hebben van het NIK een exemplaar van de nieuwe sidoer Tefilot Chemdat Jamiem / Sjesjet Jamiem gekregen.

Doordat de sjoeldiensten de afgelopen tien weken niet door konden gaan, waren er voor deze 12- en 13-jarigen geen vieringen van hun bat mitswa of bar mitswa in sjoel. Dat is natuurlijk bijzonder sneu want aan zo’n dag gaat veel voorbereiding vooraf en de kinderen kijken er met een gezonde dosis spanning naar uit.

De eerste kinderen die een exemplaar van het nieuwe gebedenboek voor sjabbat en door de week kregen waren twee meisjes uit Amsterdam en Den Haag en een jongen die in Amersfoort bar mitswa zou worden. Tikwatenoe jeugdwerker Danielle van Kalken interviewde ze via Zoom in een uitzending die geheel in het teken stond van de lancering van de nieuwe sidoer. De andere kinderen die door hun sjoel of kehilla waren aangemeld bij het NIK hebben deze week ook hun sidoer thuis gekregen.

Reacties zijn gesloten.