Kasjroet mededeling 5781-3 Beyond Meat vleesvervangers

NIEUW: twee Beyond Meat producten geoorloofd

Twee producten van Beyond Meat zijn geoorloofd: de Beyond Burger en de Beyond Sausage. De belangstelling voor vleesvervangers groeit. Ook de kosjer-etende consument wil vleesvervangers kunnen toevoegen aan het menu. Het Opperrabbinaat is voortdurend op zoek naar mogelijkheden om aan deze wens gehoor te geven, maar dit blijkt in de praktijk geen gemakkelijke opgave. Producenten kunnen hun gegevens niet delen of het blijkt dat niet kan worden vastgesteld dat de vleesvervangers op een zodanige wijze worden geproduceerd dat ze als geoorloofd kunnen worden aangemerkt. Na grote inspanning is nu komen vast te staan dat er geen belemmeringen zijn om de twee Beyond Meat-producten, Beyond Burger en Beyond Sausage aan het assortiment geoorloofd toe te voegen.

De toevoeging van Beyond Burger en Beyond Sausage vormt het tweede grote Kasjroetlijst-nieuws in korte tijd. Onlangs werd de Kasjroetlijst uitgebreid met diverse smaken Magnum ijsjes op een stokje.

Rubriek 31: Beyond Meat vleesvervangers

ProductnaamVerpakkingStatusEAN code
Beyond BurgerPakje 226 gramP1230000068000
Beyond SausagePakje 200 gramP1240000005257

Reacties zijn gesloten.