Teleurstellende uitspraak over slacht volgens religieuze riten in België

Het verbod in Vlaanderen en Wallonië op slachten volgens religieuze riten kan in stand blijven. In een uitspraak van vanochtend heeft het Europees Hof van Justitie geoordeeld dat het besluit van de Belgische gewesten Vlaanderen en Wallonië in stand kan blijven. Deze uitspraak is zeer teleurstellend en zet religieuze minderheden onder druk. NIK gaat de uitspraak nu nader bestuderen.

De uitspraak betreft alleen de situatie in België. In Nederland heeft NIK met de Nederlandse overheid heldere convenantafspraken gemaakt over slachten volgens religieuze riten die ook het dierenwelzijn beschermen. Het is belangrijk dat deze worden voortgezet. Nederland is een tolerant land waar de vrijheid van religie een groot goed is. NIK blijft zich hiervoor hard maken.

Reacties zijn gesloten.