ChristenUnie-lijsttrekker Segers wil blijven opkomen voor joodse gemeenschap

ChristenUnie-lijsttrekker Gert-Jan Segers wil ook in de komende kabinetsperiode op blijven komen voor de belangen van de joodse gemeenschap. Dat heeft hij gezegd in gesprek met een afvaardiging van de joodse gemeenschap. Onder meer antisemitisme, kosjer kunnen eten en de beveiliging van joodse instellingen kwamen daarbij aan de orde. Segers sprak met Joop Elzas en Ruben Vis van NIK, Eddo Verdoner van CJO en twee joodse jongeren: Avigal Brilleslijper en Simon Hellendall.

NIK-voorzitter Joop Elzas: “ChristenUnie is voor de joodse gemeenschap door de jaren heen een trouwe bondgenoot, die vaak aandacht vraagt voor onze belangen.” Segers gaf in het gesprek aan daarmee zeker door te willen gaan. De twee jongeren wierpen de vraag op of het mogelijk blijft in Nederland joods te kunnen leven. Simon Hellendall wees erop dat het dan gaat om de bestrijding van antisemitisme, de noodzaak van beveiliging, en daar maakt ook het kosjer kunnen eten een belangrijk onderdeel van uit. “Kan ik hier joods zijn ja of nee? Het moet zo zijn dat je in dit land kunt leven naar jouw diepste overtuiging. Dat geldt voor jou, dat geldt voor mij”, zei Segers. Aan de twee jongeren gaf Segers de boodschap mee dat zij met hun joodse identiteit hier in Nederland een toekomst hebben.

Segers Christenunie
Online gesprek met Christenunielijsttrekker Gert-Jan Segers

Reacties zijn gesloten.