VVD-er Yesilgöz: Ik laat de strijd tegen antisemitisme niet los

“Ik laat de strijd tegen antisemitisme niet los”, dat zei VVD-Tweede Kamerlid Dilan Yesilgöz-Zegerius in een gesprek met het Nederlands-Israëlitisch Kerkgenootschap. Yesilgöz staat op plek 5 van de VVD kandidatenlijst voor de verkiezingen van de Tweede Kamer.

Yesilgöz zei tegen Joop Elzas, Ruben Vis, Simon Hellendall en Avigal Brilleslijper dat ze zich er voor in zal zetten om de positie van Nationaal Coördinator Antisemitismebestrijding langer dan voor 1 jaar te laten zijn. De functie is net gecreëerd maar de duur van de functie is nog niet nog niet voor een langere termijn. Yesilgöz-Zegerius: “De NCAB moet mensen kunnen aanspreken, stevig advies kunnen geven en er voor zorgen dat er als het om de bestrijding van antisemitisme gaat, er op een effectievere manier gaat worden gewerkt.”

Simon Hellendall en Avigal Brilleslijper gingen met Dilan Yesilgöz dieper in op de betekenis van wat Joods leven in Nederland betekent. Yesilgöz benadrukt in haar campagnefilmpje dat je moet kunnen kiezen om te geloven, of niet niet te geloven. Tot het eerste, geloven dus, behoort ook dat je daaraan uitvoering kunt geven, Dat is, zo benadrukten de twee jongeren, ook een vorm van vrijheid, van mezelf kunnen zijn in Nederland.

VVD Yesilgöz-Zegerius
NIK in gesprek met VVD-Kamerlid Dilan Yesilgöz-Zegerius (linksonder)

Reacties zijn gesloten.