Opperrabbinaat voor Nederland

M. JustHet Opperrabbinaat voor Nederland is opgericht in 1946 en geniet de grootste bekendheid door de activiteiten die onder die noemer op terrein van kasjroet worden verricht. Vele grondstoffen en eindproducten voor en vervaardigd door de levensmiddelenindustrie worden voorzien van het kosjercertificaat van het Opperrabbinaat voor Nederland.

Het Opperrabbinaat heeft grote faam verworven dankzij de inbreng van rabbijn M. Just z.t.l, en wordt thans geleid door rabbijn E.M. Maarsen, wnd. voorzitter van het Opperrabbinaat, die deskundigheid en faam geniet op dit terrein. Rabbijn Maarsen bezocht in zijn functie vele fabrieken in binnen– en buitenland, van Leeuwaarden tot Maastricht en van China tot Ghana.

Het Opperrabbinaat voor Nederland houdt zich in hoofdzaak bezig met Rabbinale taken voor de totale Joodse gemeenschap in Nederland. Over het algemeen zijn het taken waarmee de rabbinaten van de kehillot zich niet bezighouden. Het Opperrabbinaat fungeert als rabbinaal gerechtshof voor m.n. de voltrekking van religieuze echtscheidingen (een get) zodat beide echtelieden ook weer in staat zijn ieder een nieuw joods huwelijk te sluiten, ook is het verantwoordelijk voor het vaststellen van de kalendertijden, de verkoop van arba’a miniem (loelavstellen) en de Kasjroetlijst.

Opperrabbinaat voor Nederland, Postbus 7967, 1008 AD Amsterdam, tel. 020 301 8490, fax 020 301 8491, e-mail: opperrabbinaat at nik.nl.

Reacties zijn gesloten.